Nucul, Alunul, Migdalul (Vasile Cociu)
PRP: 13,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 10,66 lei
Diferență: 2,34 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Vasile Cociu
Editura: M.A.S.T.
Anul publicării: 2008
Pagini: 270
DESCRIERE
Nucul, una dintre cele mai vechi specii pomicole, are o importanta economica si sociala deosebita, datorita valorii alimentare a fructeor sale, calitatii superioare a lemnului, posibilitatii de a folosi toate organele pomului (frunze, scoarta, coji, lastari) ca izvor de materie prima pentru industria chimica, farmaceutica, ca specie decorativa si cu valoare ecoameliorativa de mare efect.
Nucul, alunul si migdalul, aceasta trinitate vegetala, a fost alaturi de om de-a lungul evolutiei sale biologice, asigurand, prin fructele lor, un element vital, proteina.
Cartea de fata sintetizeaza cunostintele acumultate de dinstinsi cercetatori din statiunile experimentale pomicole si de catedrele de invatamant superior, specialisti in domeniul nuciculturii din Romania, carora le multumim si pe aceasta cale pentru pasiune dedicata nucului, alunului, si migdalului.
CUPRINS:
Cap. 1. Nucul
Importanta culturii nucului si valoarea alimentara a nucilor; Incursiunile in trecutul indepartat al nucului; Biodiversitatea genetica. Speciile genului Juglans; Particularitatile biologice ale nucului. Cresterea si rodirea; Cerintele nucului fata de factorii de mediu; Date privind cultura nucului pe plan mondial; Situatia culturii nucului in Romania; Realizari privind sortimentul de nuc in Romania; Dificultatile intampinate in extinderea culturii nucului; Tendinte si orientari privind inmultirea nucului; Tehnologia culturii nucului in livada; Protectia pomilor si a mediului; Combaterea integrata a daunatorilor si patogenilor nucului; Probleme ale recoltarii, pastrarii si valorificarii nucilor; Bibliografie selectiva;
Cap. 2. Alunul
Raspandirea in cultura. Prezent si persepective; Biodiversitate genetica. Principalele specii; Particularitatile biologice ale aleunului; Cerintele alunului fata de factorii de mediu; Soiurile - factorul de progres in cultura alunului; Programe de ameliorare in perspectiva a soiurilor; Tehnologia obtinerii materialului saditor; Ingrijirea plantelor in livada; Protectia plantelor si a mediului; Recoltarea, pastrarea si valorificarea alunelor; Bibliografie selectiva;
Cap. 3. Migdalul
Importanta culturii migdalului; Originea si aria de raspandire; Biodiversitatea genetica. Taxonomia; Particularitatile biologic ale migdalului; Cerintele migdalului fata de factorii de mediu; Sortimentul actual si perspectivele imbunatatirii lui pe cale genetica; Tehnologia culturii migdalului; Protectia pomilor si a mediului. Combaterea integrata a daunatorilor si patogenilor migdalului; Recoltarea, pastrarea si valorificarea migdalelor; Bibliografie selectiva.
Anul aparitiei: 2008
Pagini: 270
Nucul, alunul si migdalul, aceasta trinitate vegetala, a fost alaturi de om de-a lungul evolutiei sale biologice, asigurand, prin fructele lor, un element vital, proteina.
Cartea de fata sintetizeaza cunostintele acumultate de dinstinsi cercetatori din statiunile experimentale pomicole si de catedrele de invatamant superior, specialisti in domeniul nuciculturii din Romania, carora le multumim si pe aceasta cale pentru pasiune dedicata nucului, alunului, si migdalului.
CUPRINS:
Cap. 1. Nucul
Importanta culturii nucului si valoarea alimentara a nucilor; Incursiunile in trecutul indepartat al nucului; Biodiversitatea genetica. Speciile genului Juglans; Particularitatile biologice ale nucului. Cresterea si rodirea; Cerintele nucului fata de factorii de mediu; Date privind cultura nucului pe plan mondial; Situatia culturii nucului in Romania; Realizari privind sortimentul de nuc in Romania; Dificultatile intampinate in extinderea culturii nucului; Tendinte si orientari privind inmultirea nucului; Tehnologia culturii nucului in livada; Protectia pomilor si a mediului; Combaterea integrata a daunatorilor si patogenilor nucului; Probleme ale recoltarii, pastrarii si valorificarii nucilor; Bibliografie selectiva;
Cap. 2. Alunul
Raspandirea in cultura. Prezent si persepective; Biodiversitate genetica. Principalele specii; Particularitatile biologice ale aleunului; Cerintele alunului fata de factorii de mediu; Soiurile - factorul de progres in cultura alunului; Programe de ameliorare in perspectiva a soiurilor; Tehnologia obtinerii materialului saditor; Ingrijirea plantelor in livada; Protectia plantelor si a mediului; Recoltarea, pastrarea si valorificarea alunelor; Bibliografie selectiva;
Cap. 3. Migdalul
Importanta culturii migdalului; Originea si aria de raspandire; Biodiversitatea genetica. Taxonomia; Particularitatile biologic ale migdalului; Cerintele migdalului fata de factorii de mediu; Sortimentul actual si perspectivele imbunatatirii lui pe cale genetica; Tehnologia culturii migdalului; Protectia pomilor si a mediului. Combaterea integrata a daunatorilor si patogenilor migdalului; Recoltarea, pastrarea si valorificarea migdalelor; Bibliografie selectiva.
Anul aparitiei: 2008
Pagini: 270
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
- 74,25 leiPRP: 99,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR