O hermeneutica transdisciplinara a Evangheliei dupa Toma (Mihaela Grigorean)

PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 7,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Mihaela Grigorean abordeaza, in lucrarea de fata, o tema foarte actuala pentru cei interesati de dialogul dintre stiinta si spiritualitate: aceea a informatiei spirituale, luandu-si drept caz exemplar textul Evangheliei dupa Toma. Autoarea analizeaza un text dificil si de mare complexitate. Cu inteligenta, Mihaela Grigorean evita alunecoasa abordare strict teologica a unui asemenea text, care este o mixtura de elemente crestine, precrestine si necrestine. Terenul cercetarii sale nu este unul teologic, ci hermeneutic. Limbajul este deopotriva poetic si riguros, performanta relativ rara, care va permite accesul prezentei lucrari la un public larg. Cartea de fata se inscrie intr-o noua directie, din ce in ce mai vizibila in cultura romana din ultimul deceniu— aceea a hermeneuticii transdisciplinare, care deschide un orizont de universalitate, dincolo de provincialismul dezbaterilor disciplinare.

    Basarab Nicolescu

    MIHAELA GRIGOREAN (n. 1979 in Turt, judetul Satu Mare) este absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, profesoara de limba si literatura romana la Liceul Teoretic Negresti-Oas si doctor in filosofie (studii transdisciplinare), din 2010, la aceeasi universitate, cu o lucrare despre o hermeneutica transdisciplinara a Evangheliei dupa Toma, coordonata de acad. prof. Basarab Nicolescu. Bursiera POSDRU in anii 2011-2012, in cadrul programului de burse CommScie al cercetarii postdoctorale in domeniul Comunicarea stiintei, a efectuat un stagiu de cercetare la Facultatea de Filosofie– Laboratorul Filosofie-Crestinism-Societate– a Universitatii Catolice din Lyon (Franta), studiind opera Simonei Weil, sub indrumarea profesorului Emmanuel Gabellieri. In anul 2013, a participat cu lucrarea Herméneutique transdisciplinaire du concept de contradiction chez Simone Weil la Ateliers sur la contradictions,École Nationale Supérieure des Mines din Saint-Étienne (Franta).

    A publicat peste douazeci de studii si articole focalizate pe metodologia transdisciplinara, in reviste stiintifice de prestigiu national si international sau in volume colective, participand la diverse coloc vii si conferinte din tara si din strainatate. La Curtea Veche Publishing i-au mai aparut, in Transdisciplinarity in Science and Religion, 6/2009, studiul André Scrima, visionnaire du transreligieux si, in Transdisciplinary Studies– Sciences, Spirituality, Society, 3/2012, eseul The Transdisciplinary Attitude as a Way to the Dialogue between Cultures. Este redactor-sef al revistei Miradoniz, consul tant stiintific in International Board Advisory–Editura Lumen, membra in organizatii stiintifice internationale: Theorias– Réseau international de chercheurs pour la Théorisation Transdisciplinaire de la Spiritualité (Luxembourg), Association pour l’étude de la pensée de Simone Weil (Paris), Association Présence de Gabriel Marcel (Lyon) si in comitetul stiintific de la International Conference Logos Universality Mentality Education Novelty (Iasi, 2014).



Anul aparitiei: 2014
Format: 13 x 20 cm
Numar pagini: 352

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1934 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.