O istorie a nefiintei in filozofia greaca. De la Heraclit la Damascios - Andrei Cornea

PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 28,00 lei
Diferență: 7,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Faptul ca„ceva“ poate fi luat drept nimic ori nefiinta, sau, invers, ca nimicul poate fi„ceva“ este, in sine, suficient de paradoxal pentru ca sa ne indemne sa cercetam cu destula curiozitate cum a functionat mintea celor ce au gandit astfel si mai ales de ce au gandit ei astfel, trecand noi astfel mai usor peste inerentele ariditati ale analizei. Si, desi discutia despre nefiinta si nimic e, in mod evident, una de ordin metafizic si logic in primul rand, ea nu se va reduce deloc numai la atat in paginile de fata. Nu o data sensurile ei decisive vor trimite in teritoriul eticului, al politicului, epistemicului, al existentialului si al religiosului; mai mult decat orice insa, ele vor cerceta felul originar in care gandim gandirea. A sti daca, de ce si in ce fel s-a gandit si s-a vorbit despre nefiinta nu e, astfel, un capriciu pur teoretic sau o taiere a firului in patru despre chestiuni metafizice otioase si insolubile, fara valoare pentru viata, ci reprezinta, asa cum sper sa dovedesc, a face inventarul unei teme care, prin consecintele ei, ne priveste pe toti ca persoane inteligente si morale. Va fi, asadar, mai ales o incercare de investigare a unor moduri originare de a gandi si a avantajelor pe care le putem dobandi si pierde atunci cand adoptam unul sau altul dintre asemenea moduri, dar si a riscurilor pe care totodata le asumam. (Andrei CORNEA)

An aparitie: 2010
Pagini: 388
Format: 13x20 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2753 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.