O noua afacere profitabila cu ciuperci: CULTURA SHIITAKE - LENTINUS EDODES. Ciuperca Longevitatii - Ghid practic pentru incepatori si avansati

PRP: 47,25 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,53 lei
Diferență: 4,72 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

 Bazele cultivarii moderne a lui Lentinus edodes s-au pus in anii’40 in Japonia cand s-au folosit pentru prima oara, de catre tanarul student Kisaku Mori, inocul din lemn colonizat cu miceliu. Acest inocul avea forma unor cepuri de lemn si era introdus fortat in orificii facute in bustenii de stejar. Dupa aproximativ un an, timp in care bustenii erau loviti din cand in cand, apareau primele ciuperci, primavara si toamna timp de 2-5 ani in functie de esenta de lemn folosita.
 
De asemenea, el credea ca pot preveni imbatranirea prematura. Datele istorice arata ca de aceste ciuperci se bucurau mai ales privilegiatii curtilor imperiale, unde ciuperca mai era numita si„Regele” sau„Monarhul ciupercilor”. In Japonia era denumita si ciuperca samurai.

Cuprins  :

Capitolul 1. Denumirea stiintifica si populara  - 11
Capitolul 2. Sinonime  - 12
Capitolul 3. Incadrare sistematica  - 13
Capitolul 4. Istoricul shiitake  - 15
Capitolul 5. Specii inrudite  - 20
Capitolul 6. Descrierea ciupercii. Morfologie si fiziologie  - 21
Capitolul 7. Nutritie  - 28
Capitolul 8. Factorii biologici de crestere  - 32
8.1. Temperatura   - 32
8.2. Umiditatea    - 34
8.3. Aerul, ventilatia si concentratia de CO2   - 35
8.4. Lumina   - 36
8.5. Substantele nutritive   - 37
8.6. Raportul C/N– carbon/azot   - 38
8.7. pH-ul substratului   - 38
Capitolul 9. Tulpini de shiitake   - 39
Capitolul 10. Tehnologia de cultura a speciei lentinus edodes    - 44
10.1. Tehnologia de cultura pe butuci de lemn sau extensiva    - 45
10.1.1. Alegerea si fasonarea lemnului    - 46
10.1.2. Inocularea butucilor    - 50
10.1.3. Izolarea orificiilor sau penelor cu ceara    - 54
10.1.4. Incubarea sau impanzirea miceliului in lemnul butucilor    - 58
10.1.5. Inducerea formarii fructificatiilor    - 68
10.1.6. Perioada de repaus si refacerea butucilor    - 71
10.2. Tehnologia de cultura pe rumegus sau intensiva    - 74
10.2.1. Materii prime, auxiliare si amendamente    - 78
10.2.2. Retete de substraturi pentru shiitake    - 85
10.2.3. Pregatirea substratului    - 88
10.2.4. Repartizarea in recipienti    - 89
10.2.5. Sterilizarea sau pasteurizarea substratului    - 96
10.2.6. Incubarea sau cresterea miceliului in substrat    - 101
10.2.7. Formarea ciupercilor si recoltarea    - 107
10.2.8. Boli, daunatori, malformatii, prevenirea si tratarea lor    - 112
a. Boli la shiitake    - 112
b. Daunatori la shiitake    - 117
c. Anomalii la shiitake    - 121
Capitolul 11. Calitatea ciupercilor, sortare, racire, deshidratare, conservare, pastrare   - 123
Capitolul 12. Importanta alimentara   - 131
Capitolul 13. Importanta medicinala   - 139
Capitolul 14. Retete culinare cu shiitake   - 155
Capitolul 15. Masuri de protectie a muncii in cultura de shiitake si situatii negative semnalate - 165
Glosar de termeni   - 172
Lista de figuri   - 185
Bibliografie   - 191

Nr. de pagini : 194
Anul aparitiei : 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0897 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.