Oliver James, Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala

PRP: 27,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,72 lei
Diferență: 4,18 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Cat de importanta este sanatatea emotionala?

Fericirea poate avea nenumarate semnificatii. Pentru unii dintre noi poate insemna o viata implinita, in timp ce pentru altii se rezuma la un moment pasager de bucurie.

Mai degraba decat sa cautam necontenit fericirea, Oliver James incurajeaza cultivarea sanatatii emotionale, subliniind cele cinci elemente caracteristice: intuitia, o buna cunoastere de sine, relatii fluide cu cei din jur, ludicul si autenticitatea.

In Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionala, James creeaza un ghid pentru a optimiza fiecare dintre aceste elemente in scopul de a duce o viata mai satisfacatoare. Ajutandu-ne sa intelegem impactul pe care il are bagajul emotional in interactiunile zilnice, Oliver James ne dezvaluie cum sa depasim obiceiurile care nu ne aduc niciun beneficiu si cum sa devenim mai constienti de sine, reimprospatand astfel abordarea propriei existente. 


Fragmente:

"cum tipa si striga la trupul tau mort. Copilul ti-ar putea striga:"Cum ai putut sa-ti petreci atata timp muncind cand ai fi putut sa te joci cu mine?" partenera de viata ti-ar putea spune:"Nu mi-ai spus niciodata la ce te gandeai; acum e prea tarziu!" profesorul pe care l-ai pretuit te-ar putea mustra pentru ca"ti-ai abandonat minunatul talent de a scrie eseuri in favoarea bauturii si a drogurilor". Nu lasa sa li se stinga vocile decat dupa ce si-au exprimat pe deplin frustrarea. incepe, in schimb, sa-ti inchipui juramintele pe care le vei face fata de tine insuti pentru a pune in practica lucrurile care vor face ca situatia sa fie diferita atunci cand vei muri cu adevarat. Noteaza cel putin cinci lucruri si, timp de o luna, in fiecare dimineata inainte sa-ti incepi ziua, citeste-le si jura sa le infaptuiesti: promite sa incepi sa te iubesti, sa ai grija de ceilalti si toate celelalte lucruri pe care cei mai multi nu reusim sa le facem.

   Dincolo de aceasta carte

Bineinteles, s-ar putea sa nu fie suficient sa citesti aceasta carte si sa faci un exercitiu. Din pacate, simpla dorinta de-a fi diferiti nu tine cont de masura in care modelele noastre obisnuite sunt intiparite sub forma unui set dat, uzual de unde cerebrale si substante chimice. Pentru a rezolva aceasta problema, e inevitabil sa refaci traseul de-a lungul ramurilor care te-au condus in acest punct. Poti face asta in nenumarate feluri. Exista o multime de carti de dezvoltare personala care ofera excelente exercitii de analiza a trecutului emotional. Sunt si multe romane extrem de utile si am sugerat cateva titluri in urmatoarea sectiune, Tema pentru acasa. intr-adevar, uneori cartile pot constitui in sine o revelatie suficienta - desi pentru cei predispusi sa-si intelectualizeze problemele, cititul nu este decat o evadare cerebrala, care nu duce la schimbari reale in comportament sau in calitatea vietii.
Fara nicio indoiala, in cazul altora practicile spirituale sunt de foarte mare ajutor. Asa cum am spus mai sus, e mai putin probabil ca oamenii care au un ritual saptamanal sa sufere de o boala psihica decat cei care nu au. Asta nu inseamna neaparat ca sunt mai sanatosi emotional, dar este posibil sa fie. Nu conteaza ce practica religioasa sau spirituala sau ce cod etic alegi, important e s-o faci. in cazul abuzului de alcool sau droguri, sa zicem, exista un nivel practic la care religia le poate fi de ajutor adolescentilor. Pe scurt, daca religia le interzice consumul, iar ei sunt evlaviosi, atunci nu sunt expusi riscului. Asta nu inseamna ca vor fi sanatosi emotional; dimpotriva, evlavia ii poate face pe unii sa se simta inhibati si asupriti. Dar abtinerea de la consumul exagerat de substante sporeste sansele mentinerii sanatatii psihice. in mod indirect, se poate observa ca aderarea la un anumit cod etic te ajuta sa eviti luarea de decizii autodistructive cand e vorba de hedonism, de exemplu (a avea aventuri sau a fi dependent de jocuri de noroc). Nu trebuie sa luam in deradere nici obiceiurile bune, cum ar fi o dieta sanatoasa, exercitiile fizice regulate si alocarea unui timp suficient pentru odihna. Unii oameni pot folosi aceste obiceiuri, insotindu-le de tehnici de relaxare, precum yoga si meditatia, ca pe niste caramizi cu care sa-si construiasca o viata mai buna.
Toate acestea par sa puna semnul egalitatii intre sanatatea emotionala si virtutea spartana. Nimic mai gresit. Excesul, bucuria data de placerile trupesti - fie ca e vorba de mancare, sex sau stari si senzatii induse chimic - nu sunt rele in sine. Problemele apar doar atunci cand aceste placeri devin compulsive. Atata...


Cuprins

Introducere: Esti sanatos din punct de vedere emotional?... 5

1. Intelegerea de sine... 15
2. Cum sa traiesti in prezent: constiinta de sine... 37
3. Relatiile armonioase, reciproce... 57
4. Autenticitatea in cariera... 75
5. Joaca si vivacitate in cresterea copiilor... 101

Concluzie: cum facem fata provocarilor... 119
Tema pentru acasa... 135
Ilustratii... 144


Nr. de pagini: 152
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1794 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.