Pacalit de hazard
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Cartea autorului Nassim Nicholas Taleb „Pacalit de hazard" de la editura CURTEA VECHE
Pacalit de hazard este o lucrare tragica. Autorul ne atrage atentia ca suntem la cheremul unor intamplari pe care ratiunea nu le poate anticipa si, cu atat mai putin, controla. Ele vin si pleaca, lasand in urma cand abundenta, cand penurie, cand extaz, cand catastrofe. Consolarea este ca fenomenul acesta e democratic in cel mai inalt grad – stam cu totii sub zodia lui.
Eroul cartii este norocul. Antieroul este – ati ghicit! – ghinionul. Iar Taleb spune aici povestea intalnirilor noastre cu aceste personaje neintelese.
Intr-un fel, Pacalit de hazard este o lucrare tragica. Autorul ne atrage atentia ca suntem la cheremul unor intamplari pe care ratiunea nu le poate anticipa si, cu atat mai putin, controla. Ele vin si pleaca, lasand in urma cand abundenta, cand penurie, cand extaz, cand catastrofe. Consolarea este ca fenomenul acesta e democratic in cel mai inalt grad – stam cu totii sub zodia lui.
Singurul mod in care ne putem descurca intr-o lume aflata sub semnul intamplarii e sa adoptam pozitia stoica – contemplarea fenomenelor care au puterea de a da totul peste cap si acceptarea cu seninatate a conditiei noastre omenesti.
Desi, pe alocuri, pare o lucrare despre universul cumva plicticos al finantelor, Pacalit de hazard e, de fapt, o meditatie filozofica asupra lumii contemporane, scrisa intr-un stil pe cat de amuzant, pe atat de profund. Va veti intalni, in paginile cartii, cu figura iconica a baseballului Yogi Berra, cu miliardarul George Soros, cu Popper si Wittgenstein, cu David Hume, Kant si Einstein ori cu legendarul Ulise.
Cartea este pentru intelepciunea conventionala de pe Wall Street ce au insemnat cele nouazeci si cinci de teze ale lui Martin Luther pentru Biserica Catolica.
— The New Yorker
Nassim Nicholas Taleb (nascut in 1960 la Amioun, Liban) este statistician, practician in matematici financiare si epistemolog al probabilitatilor. In prezent este profesor de inginerie a riscului la Institutul Politehnic al Universitatii din New York. Inainte, a lucrat la Bursa din New York si la cea de la Londra timp de douazeci si unu de ani si s%u2011a specializat in evaluarea riscurilor implicate de evenimentele rare si neprevazute. In acest mediu a fost supranumit „disidentul de pe Wall Street“, iar experienta acumulata s%u2011a concretizat in teoria Lebedei Negre, despre evenimentele care au loc in ciuda unei probabilitati infime.
Scrisa in 2007, cea mai cunoscuta dintre cartile sale, Lebada Neagra. Impactul foarte putin probabilului (tradusa la Curtea Veche Publishing), a fost vanduta, in editia originala, in peste trei milioane de exemplare si a fost tradusa in treizeci si una de limbi. Totodata, se considera ca autorul a anticipat in paginile ei criza bancara si economica ce avea sa survina in 2008 in Statele Unite.
De acelasi autor, la Curtea Veche Publishing au mai aparut: Antifragil, Patul lui Procust. Aforisme practice si filosofice si Cand pielea ta e in joc.
Format: 14x20
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 440
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-- 35,00 lei
- 36,00 lei
Promoţii
-- 29,25 leiPRP: 39,00 lei
- 29,25 leiPRP: 39,00 lei
- 21,75 leiPRP: 29,00 lei
OPINIA CITITORILOR