Parul si Gutuiul (Lenuta Chira)
PRP: 13,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 11,07 lei
Diferență: 2,43 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Lenuta Chira
Editura: M.A.S.T.
Anul publicării: 2006
Pagini: 218
Alertă stoc
DESCRIERE
Acest ghid practic se afla la a 4-a editie, lucru ce sta drept marturie pentru calitatea informatiilor pe care le vei gasi. Structura cartii este simpla, jumate se refera la cultivarea parului, cealalata jumatate fiind dedicata cultivarii gutuiului.
Datele sunt clar prezentate si organizate logic, in asa fel incat sa le poti aplica practic cu usurinta. Vei gasi sfaturi practice esentiale privind toate aspectele infiintari si ingrijirii unor livezi de peri sau gutui. Lucrarea este foarte utila si celor care au doar unul sau doi pomi langa casa pe care vor sa ii ingrijasca in modul cel mai corect.
Cuprins:
PARUL
Importanta culturii parului
Originea si arealul de raspandire
Particularitati biologice
Speciile care au contribuit la obtinerea soiurilor de par actuale
Particularitati de crestere
Specificul cresterii sistemului radicular
Specificul cresterii partii aeriene
Particularitati de fructificare
Tipul de fructificare
Longevitatea pomilor
Varsta rodirii
Comportarea parului in procesul infloritului, polenizarii si fecundarii
Potential productiv
Perioadele de varsta ale parului – lucrari ce trebuie aplicate in fiecare perioada
Fazele fenologice si repausul la par
Perioada de vegetatie
Evolutia unui mugure vegetativ
Evolutia unui mugure pe rod
Perioada repausului de iarna
Cerintele parului fata de conditiile de mediu
Cerintele fata de temperatura
Cerintele fata de lumina
Cerintele fata de umiditate
Cerintele fata de sol
Infiintarea plantatiilor de par
Alegerea locului de plantat
Amenajarea si parcelarea terenului
Sortimentul si repartizarea soiurilor in livada
Alegerea portaltoilor
Pregatirea terenului in vederea plantarii
Stabilirea distantei de plantare
Pichetarea terenhului
Plantarea perilor
Ingrijirea perilor dupa plantare
Agrotehnica culturii parului
Intretinerea solului in livezile de par
Lucrarile solului in livezile pe rod
Fertilizarea livezilor de par
Irigarea livezilor de par
Principii si norme generale privind taierile la par
Formele de coroana practicate la par
Particularitatile taierilor de rodire la par
Taieri de reintinerire la par
Bolile, daunatorii si combaterea lor
Boli
Daunatori
Ingrijirea recoltei
Protejarea pomilor impotriva brumelor si a ingheturilor tarzii de primavara
Reglarea incarcaturii de rod
Prevenirea caderii premature a fructelor
Protejarea pomilor contra grindinei
Prevenirea ruperii ramurilor incarcate cu fructe
Recoltarea, pastrarea si valorificarea perelor
Preparate din pere
GUTUIUL
Importanta culturii gutuiului
Originea si arealul de cultura
Particularitatile biologice ale gutuiului
Speciile care prezinta interes pentru obtinerea de noi soiuri sau portaltoi
Caracteristicile cresterii sistemului radicular
Caracteristicile cresterii partii aeriene
Caracteristicile de fructificare
Cerintele gutuiului fata de factorii de mediu
Cerinte fata de lumina
Cerinte fata de temperatura
Cerinte fata de apa
Cerinte fata de sol
Sortimentul actual la gutui
Portaltoii gutuiului
Soiurile de gutui
Particularitatile de cultura ale gutuiului
Specificul producerii materialului saditor
Specificul infiintarii plantatilor de gutui
Specificul agrotehnicii gutuiului in livada
Ingrijirea pomilor in anul plantarii
Ingrijirea pomilor in anii urmatori
Taierea pomilor – formarea coroanelor
Taierea pomilor maturi
Bolile si daunatorii gutuiului
Recoltarea gutuilor si pastrarea lor in stare proaspatata
Preparate din gutui
Nr. de pagini: 218
Anul aparitiei: 2006
Datele sunt clar prezentate si organizate logic, in asa fel incat sa le poti aplica practic cu usurinta. Vei gasi sfaturi practice esentiale privind toate aspectele infiintari si ingrijirii unor livezi de peri sau gutui. Lucrarea este foarte utila si celor care au doar unul sau doi pomi langa casa pe care vor sa ii ingrijasca in modul cel mai corect.
Cuprins:
PARUL
Importanta culturii parului
Originea si arealul de raspandire
Particularitati biologice
Speciile care au contribuit la obtinerea soiurilor de par actuale
Particularitati de crestere
Specificul cresterii sistemului radicular
Specificul cresterii partii aeriene
Particularitati de fructificare
Tipul de fructificare
Longevitatea pomilor
Varsta rodirii
Comportarea parului in procesul infloritului, polenizarii si fecundarii
Potential productiv
Perioadele de varsta ale parului – lucrari ce trebuie aplicate in fiecare perioada
Fazele fenologice si repausul la par
Perioada de vegetatie
Evolutia unui mugure vegetativ
Evolutia unui mugure pe rod
Perioada repausului de iarna
Cerintele parului fata de conditiile de mediu
Cerintele fata de temperatura
Cerintele fata de lumina
Cerintele fata de umiditate
Cerintele fata de sol
Infiintarea plantatiilor de par
Alegerea locului de plantat
Amenajarea si parcelarea terenului
Sortimentul si repartizarea soiurilor in livada
Alegerea portaltoilor
Pregatirea terenului in vederea plantarii
Stabilirea distantei de plantare
Pichetarea terenhului
Plantarea perilor
Ingrijirea perilor dupa plantare
Agrotehnica culturii parului
Intretinerea solului in livezile de par
Lucrarile solului in livezile pe rod
Fertilizarea livezilor de par
Irigarea livezilor de par
Principii si norme generale privind taierile la par
Formele de coroana practicate la par
Particularitatile taierilor de rodire la par
Taieri de reintinerire la par
Bolile, daunatorii si combaterea lor
Boli
Daunatori
Ingrijirea recoltei
Protejarea pomilor impotriva brumelor si a ingheturilor tarzii de primavara
Reglarea incarcaturii de rod
Prevenirea caderii premature a fructelor
Protejarea pomilor contra grindinei
Prevenirea ruperii ramurilor incarcate cu fructe
Recoltarea, pastrarea si valorificarea perelor
Preparate din pere
GUTUIUL
Importanta culturii gutuiului
Originea si arealul de cultura
Particularitatile biologice ale gutuiului
Speciile care prezinta interes pentru obtinerea de noi soiuri sau portaltoi
Caracteristicile cresterii sistemului radicular
Caracteristicile cresterii partii aeriene
Caracteristicile de fructificare
Cerintele gutuiului fata de factorii de mediu
Cerinte fata de lumina
Cerinte fata de temperatura
Cerinte fata de apa
Cerinte fata de sol
Sortimentul actual la gutui
Portaltoii gutuiului
Soiurile de gutui
Particularitatile de cultura ale gutuiului
Specificul producerii materialului saditor
Specificul infiintarii plantatilor de gutui
Specificul agrotehnicii gutuiului in livada
Ingrijirea pomilor in anul plantarii
Ingrijirea pomilor in anii urmatori
Taierea pomilor – formarea coroanelor
Taierea pomilor maturi
Bolile si daunatorii gutuiului
Recoltarea gutuilor si pastrarea lor in stare proaspatata
Preparate din gutui
Nr. de pagini: 218
Anul aparitiei: 2006
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
- 74,25 leiPRP: 99,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR