Proxima si cartea de aur de N. B. Rossini
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Proxima si Cartea de Aur este un roman de debut scris fara menajamente, tradand dorinta de a spune lucrurilor pe nume si incredintarea ca trecutul contine solutiile problemelor care, fara indoiala, vor pune candva omenirea in pericol. N. B. Rossini ne ofera propria versiune a unui viitor nici apocaliptic, nici distopic, nici utopic, dar foarte usor de anticipat in prezent.
Proxima si Cartea de Aur scoate in evidenta tocmai libertatea de invidiat a science-fiction-ului, capacitatea lui de a se manifesta in teritorii incredibile, in care poti jongla cu timpul, spatiul si existenta fara alte constrangeri decat cele dictate de propria inchipuire. N. B. Rossini imagineaza Pamantul intr-un viitor nedefinit, la un secol distanta de instaurarea unei Noi Ere. Tabloul geografic nu pare schimbat fata de cel actual, real, dar economicul si politicul au evoluat pe coordonate primejdioase, conducand la perspectiva sumbra a deteriorarii rasei umane amenintate cu disparitia treptata.
Organizatia mondiala tentaculara, globalizarea, pericolul stiintei care desconsidera etica, riscul de a transforma omul intr-o fiinta care ajunge sa traiasca precum un robot, discriminarea prin selectie genetica, restrictionarea educatiei, cataclismul astronomic, influenta extraterestra asupra destinului individual si planetar, influenta care incalca nu doar legile evolutiei terestre, ci si ale Universului, toate aceste teme sunt puse in discutie in romanul de fata. (Antuza Genescu)
„Solutia gasita se numeste crima […] Ati distrus planeta cu experimente si razboaie nucleare, ati taiat padurile, ne-ati otravit pamantul, aerul si apa, ne-ati intoxicat mancarea si cate si mai cate, iar acum, tot omul sarac trebuie sa se limiteze, tot viata lui mizerabila si a dracului de scurta trebuie sa sufere din cauza constrangerilor? Cartile tiparite au disparut complet, iar cele virtuale nu mai sunt puse decat la dispozitia copiilor superdotati, tot mai putini la numar, de altfel; bibliotecile publice nu mai exista, stiinta si tehnologia s-au limitat, pentru omul de rand, la cateva obiecte de uz casnic. Cu toate astea, suntem ghidati de roboti in viata privata, sociala si profesionala si, desi planeta a devenit un loc aproape pustiu, oamenii nu mai pot calatori, sub pretextul pericolului la care se expun. Ratii de alimente si imbracaminte, ratii de curent electric, ratii, ratii, ratii. Peste tot numai ratii.” (N. B. Rossini)
An de publicare: 2021
Dimensiuni: 13×20 cm
Numar pagini 308
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 46,98 leiPRP: 54,00 lei
- 23,40 leiPRP: 26,00 lei
- 41,76 leiPRP: 48,00 lei
OPINIA CITITORILOR