Raspunderea penala a persoanei juridice. De la teorie la practica

PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 2,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Una dintre cele mai controversate problematici a dreptului penal este cea privitoare la posibilitatea instituirii raspunderii penale a persoanelor juridice, respectiv supunerea la pedepse a colectivitatilor.

Incepand cu perioada codificarilor moderne si mai ales din a doua jumatate a secolului XX, in special in cadrul Uniunii Europene, recunoasterea raspunderii penale a persoanei juridice s-a transformat dintr-o optiune intr-o necesitate, incercandu-se identificarea mijloacelor celor mai eficace combaterii efectelor nefaste ale recrudescentei criminalitatii, in tendinta acesteia de depasire a frontierelor nationale.

Desi institutia raspunderii penale a persoanei juridice are si in prezent numerosi adversari care incearca sa argumenteze teza contrara, consacrarea acestei institutii a devenit o realitate in cele mai multe dintre statele lumii, gasindu-si legitimarea in necesitati de ordin practic, impuse de realitatile vietii socio-economice contemporane.

Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 278/2006, sistemul de drept penal romanesc a reglementat pentru prima data o veritabila raspundere penala a persoanei juridice, aceasta fiind principala modificare adusa partii generale a Codului penal.

In conditiile in care raspunderea penala a persoanei juridice a fost consacrata legislativ, literaturii juridice de specialitate si practicii judiciare le revine miniunea de a contribui la perfectarea normelor ce reglementeaza aceasta noua institutie de drept penal si de adaptare a acesteia la realitatile socio-economice si la nevoile societatii romanesti si ale Uniunii Europene.

Numar pagini: 328
Anul aparitiei: 2011

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2336 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.