Sa vina socialismul! Cronici 2016-2020

PRP: 69,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 52,49 lei
Diferență: 17,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Istoria ne va arata daca termenul socialism a murit si trebuie inlocuit. In ce ma priveste, consider ca el poate fi salvat si, mai mult, ca ramane termenul cel mai potrivit pentru a ilustra ideea unui sistem economic ca alternativa a capitalismului. In orice caz, nu este suficient sa fim contra capitalismului sau neoliberalismului, ci trebuie mai ales sa fim pro altceva, ceea ce inseamna sa identificam cat mai precis sistemul economic cu care dorim sa-l inlocuim, societatea echitabila la care ne gandim, oricare ar fi numele pe care le vom da acestora. A devenit o banalitate sa spunem ca sistemul capitalist actual nu are viitor intrucat adanceste inegalitatile si conduce la epuizarea resurselor planetei, doar ca, in absenta unei alternative clare, sistemul prezent mai are inca multe zile de trait.

 

Cititorul interesat de subiect va regasi unele dintre gandurile sale in aceasta carte in care am strans toate articolele publicate in fiecare luna in ziarul Le Monde intre septembrie 2016 si iulie 2020. Acestea nu reprezinta nimic altceva decat o incercare perfectibila a unui cercetator in stiintele sociale de a se angaja in viata cetatii si in miezul actualitatii cu toate riscurile pe care le implica acest demers. Thomas Piketty

 

 

 

Lucrari de Thomas Piketty

 

• Introduction à la théorie de la redistribution des richesses (Economica, 1994)

 

• L'Économie des inégalités (La Découverte, 1997)

 

• Les Hauts Revenus en France au XXe siècle. Inégalités et redistribution, 1901– 1998 (Grasset, 2001)

 

• Vive la gauche americaine! Chroniques 1998–2004 (Éditions de l'Aube, 2004)

 

• L'Impact de la taille des classes sur la réussite scolaire dans les écoles, collèges et lycées français (cu Mathieu Valdenaire) (MEN, 2006)

 

• Top Incomes Over the Twentieth Century. A Contrast Between Continental European and English-speaking Countries (coord. Anthony Atkinson) (Oxford University Press, 2007)

 

• Pour un nouveau système de retraite. Des comptes individuels de cotisations financés par répartition (cu Antoine Bazio) (Ed. Rue d'Ulm, 2008)

 

• Top Incomes: A Global Perspective (coord. cu Anthony Atkinson) (Oxford University Press, 2010)

 

• On the Long-Run Evolution of Inheritance, France (1820–2050) (École d'économie de Paris, 2010)

 

• Pour une révolution fiscale. Un impôt sur le revenu pour le XXIe siècle (cu Camille Landais si Emmanuel Saez) (Seuil, 2011)

 

• Peut-on sauver l'Europe? Chroniques 2004–2012 (Ed. LLL, 2012)

 

• Capital Is Back: Wealth-Income Ratios in Rich Countries 1700–2010 (cu Gabriel Zucman) (École d'économie de Paris, 2013)

 

• Le Capital au XXIe siècle (Seuil, 2013); Capitalul in secolul XXI (Litera, 2015)

 

• Pour un traité de démocratisation de l'Europe (cu Stéphanie Hennette, Guillaume Sacriste si Antoine Vauchez) (Seuil, 2017)

 

• Rapport sur les inégalités mondiales, 2018 (cu Facundo Alvaredo, Lucas Chancel, Emmanuel Saez si Gabriel Zucman) (Seuil, 2018)

 

• Capital et idéologie (Seuil, 2019); Capital si ideologie (Litera, 2021)

 

 

 

Thomas Piketty, nascut in suburbia pariziana Clichy pe 7 mai 1971, este unul dintre cei mai importanti si apreciati economisti francezi contemporani. Este director de studii la École des hautes études en sciences sociales (Scoala de Inalte Studii in Stiinte Sociale – EHESS) si profesor la École d'économie (Scoala de Economie) din Paris.

 

Lucrarile lui se concentreaza pe economia publica, mai ales pe inegalitatea de venituri si de bunastare. Este autorul bestsellerului Capitalul in secolul XXI (2013), carte tradusa in 40 de limbi, printre care si in romana (Litera, 2015), si vanduta in peste doua milioane si jumatate de exemplare. Cartea de fata, aparuta la sfarsitul anului 2019 si care este intr-o oarecare masura continuarea celei dintai, are in vedere in primul rand inegalitatile de venituri in diferite societati de-a lungul istoriei

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1038 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.