Sfaturi utile pentru vinul casei (Gheorghe Bernaz)

PRP: 15,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 14,25 lei
Diferență: 0,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

In lucrare sunt prezentate, pentru producatorii dornici de a-si perfectiona tehnologia de producere a vinului, cateva practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative:  folosirea maielei de drojdii selectionate, folosirea dioxidului de sulf, prepararea vinurilor din recolte avariate, vinificarea in alb", practici tehnologice pentru diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri h. p. d.


Spre cinstea lor, majoritatea micilor producatori de vin sunt receptivi la sfaturile specialistilor si la noutati. Pentru acesti producatori, constienti ca mai au ceva de invatat si dornici de a-si perfectiona tehnologia de lucru, vom prezenta in lucrarea de fata practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative.


Descriere Produs

1. Conservarea mustului in gospodarie …9
Pregatirea strugurilor pentru obtinerea mustului
Dezinfecctarea recipientilor
Metode de conservare
2. Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie … 12
3. Folosirea dioxidului de sulf (SO2) in vinificatie … 15
Generalitati
Proprietatile dioxidului de sulf
Formele sub care se administreaza dioxidul de sulf
Intrebuintarile S)2 in vinificatia din mica gospodarie
4. Prepararea vinurilor din recolte avariate …44
5. Vinificarea „in alb” … 49
6. Diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri de hibrizi producatori directi …52
7. Imbunatatirea mijloacelor pentru prelucrarea strugurilor de hibrizi producatori directi …55
8. Marirea randamentului in must …58
9. Valorificarea rationala a tescovinei …63
Pastrarea tescovinei
Prepararea rachiului de tescovina
Recuperarea alcoolului din tescovina
Folosirea tescovinei ca furaj
Folosirea tescovinei ca ingrasamant organic
10. Limpezirea si stabilizarea vinurilor pe cale artificiala …74
Cleirea vinurilor
Tehnica cleirii vinului
Limpezirea si stabilizarea vinurilor albe cu bentonita
Limpezirea cu poliamide sintetice
Modul de utilizare a cleiurilor
11. Aparat pentru imbuteliere cu vacuum …89
12. Prepararea otetului in mica gospodarie …91


Format: 130 x 200 mm
Anul aparitiei: 2010
Nr. pag.: 95

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.3039 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.