Sisteme de actionare electrica. Manual clasa pentru clasa a XI-a. Filiera tehnologica, profil tehnic

PRP: 23,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 19,32 lei
Diferență: 3,68 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Manualul este realizat in conformitate cu programa scolara in vigoare si se adreseaza elevilor care se pregatesc pentru filiera Tehnologica, profilul Tehnic.

Sistemele uzuale de actionare folosesc trei surse primare de energie: electrica, pneumatica sau hidraulica. Din punct de vedere al performantelor, sistemele de actionare electrica sunt mult superioare celor hidraulice si pneumatice si ocupa la momentul actual mai mult de 70% din sistemele de actionare utilizate pe plan mondial. Aria larga de acoperire este dictata de urmatoarele avantaje principale: facilitatile de control pe care le pot asigura, sursele de energie electrica primara usor de gasit, sistemele de control precise, sigure si relativ usor de cuplat la o conducere numerica la nivel inalt, asigurarea functionarii autonome prin alimentarea cu baterii, nepoluarea mediului inconjurator.
Pentru utilizarea electrica a unui dispozitiv, fie el casnic sau industrial, se impune parcurgerea urmatorilor pasi: pornirea, reglarea si oprirea (franarea). Toate aceste deziderate sunt posibile daca se are in vedere respectarea standardelor tehnologice in vigoare, reglementari ce au in comun actionarea acestor utilaje.
Plecand de la aceste considerente, prezenta lucrare - "Sisteme de actionare electrica", care este parte componenta a trunchiului comun pentru domeniul electric la toate specializarile, a fost elaborata respectand Standardele de Pregatire Profesionala In vigoare.
Conceputa pe baza unui studiu aprofundat, a unor experiente si experimente in procesul instructiveducativ, lucrarea se adreseaza atat elevilor, cat si cadrelor didactice de specialitate care predau acest modul.
Continutul lucrarii respecta programa de trunchi comun si planurile de invatamant conform carora sunt orientate activitatile de laborator si cuprinde: teorie, laborator, fise de lucru, lucrari practice, aplicatii, teste.
Structurata pe trei parti, lucrarea acopera intreaga paleta de competente ceruta de programa scolara, printr-o abordare atat teoretica, cat si practica, putand fi parcursa atat prin lucrari de laborator, cat si de instruire practica.
Autorii au tinut seama de cerintele impuse de normativele si instructiunile in vigoare elaborate de standardele energetice. Au fost puse in evidenta atat aparatura electrica utilizata in actionarea utilajelor, cat si electromotoarele ce sunt utilizate in actionarile corespunzatoare. Se remarca utilizarea unor aparate de ultima generatie ce se impun pe piata energetica, precum si a unor motoare clasice de curent continuu sau alternativ.


Autori: Florin Mares, Dragos Ionel Cosma
Numar de pagini: 104
Anul aparitiei: 2012
Format: 21x28

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1397 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.