Sistemul imunitar, cheia sanatatii. O abordare holistica. Editia a II-a, revizuita si adaugita (Mihaita Toma)
PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,25 lei
Diferență: 3,75 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Mihaita Toma
Editura: DHARANA
Anul publicării: 2011
Categoria: Naturista
DESCRIERE
Suntem creati dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu. De aceea suntem dotati dintru inceput cu o Putere Vindecatoare Interioara, care se manifesta prin Sistemul Imunitar Psihic si Fizic. Sta in puterea noastra sa constientizam aceasta Putere Vindecatoare din interior, si sa lucram pentru ca ea sa functioneze optim, ferindu-ne de boli si de suferinte. Pentru aceasta, trebuie sa practicam IUBIREA DE SINE, IERTAREA, RUGACIUNEA si MEDITATIA. mentinandu-ne in starea de ARMONIE, pentru care am fost haraziti.
Si sa ne amintim mereu ca oricine se intoarce spre SINE, se intoarce catre Dumnezeu si obtine de la ACESTA tot ce-si doreste si este benefic pentru propria fiinta.
Cuprin :
Cuvant inainte... 7
CAPITOLUL 1
Ce este si cum functioneaza Sistemul Imunitar... 13
1. 1 - Definitii, parti componente, functionare... 15
1. 2 - Raspunsul Sistemului Imunitar natural (innascut)... 17
1. 3 - Raspunsul Sistemului Imunitar adaptativ... 21
1. 4 - Bolile autoimune... 25
1. 5 - Imunosenescenta... 26
1. 6 - Organele principale ale Sistemului Imunitar... 27
1. 6. 1. Intestinele... 27
1. 6. 2. Sistemul limfatic... 30
1. 6. 3. Maduva osoasa... 33
1. 6. 4. Timusul... 34
1. 6. 5. Splina... 36
1. 7 - Importanta bioterenului... 39
1. 7. 1. Intestinele... 40
1. 7. 2. Ficatul... 44
1. 7. 3. Rinichii... 48
1. 7. 4. Plamanii... 49
1. 7. 5. Pielea... 53
1. 8 - Cum putem stimula functionarea Sistemului Imunitar fizic... 55
1. 8. 1. Alimentatia... 55
1. 8. 2. Miscarea fizica... 70
1. 8. 3. Respiratia completa si ritmica... 75
CAPITOLUL 2
Consideratii despre Sistemul Imunitar psihic... 85
2. 1. Psiho-neuro-imunologia... 87
2. 2. Cum putem stimula si optimiza Sistemul Imunitar psihic... 95
2. 2. 1. Armonia... 95
2. 2. 2. Atitudinea... 129
2. 2. 3. Acceptarea... 137
CAPITOLUL 3
3. 1. Produse pentru intarirea Sistemului Imunitar fizic... 144
3. 2. Remedii si retete traditionale pentru intarirea Sistemului Imunitar fizic... 172
CAPITOLUL 4
Concluzii... 177
Bibliografie... 182
Fragment:
1. 1 - DEFINITII, PARTI COMPONENTE, FUNCTIONARE
De regula, cand se vorbeste despre Sistemul Imunitar, toata lumea se refera la corpul fizic. Din acest punct de vedere, Sistemul Imunitar este ansamblul organelor, celulelor, si substantelor care au rolul de a apara organismul impotriva microorganismelor capabile de a-l infecta (bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti).
Sistemul Imunitar este mijlocul defensiv fundamental de care dispunem impotriva bolilor. El poarta, de regula, un razboi tacut impotriva atacurilor si invaziilor constante pe care le desfasoara asupra trupului nostru microorganismele din mediul ambiant. Daca barierele noastre imunitare functioneaza la nivelul optim, cel mai probabil este sa nu observam nici un fel de simptome. Daca, insa, nu va simtiti bine, pe perioade lungi de timp, raciti repede, sunteti permanent obositi sau indispusi, asta inseamna ca Sistemul Imunitar al dumneavoastra nu functioneaza cum trebuie.
Un Sistem Imunitar sanatos, cu functionare optima, este absolut vital pentru o stare buna de sanatate. Este cheia procesului de vindecare de la cea mai mica zgarietura pana la cel mai complex virus. Chiar si procesul de imbatranire e asociat strans cu Sistemul Imunitar.
Un Sistem Imunitar slabit, dezechilibrat sau compromis, ne lasa vulnerabili in fata bolilor si suferintei si ne micsoreaza capacitatea de a ne vindeca cu adevarat si de a imbatrani firesc.
De Sistemul Imunitar se ocupa Imunologia, care este o specialitate biologica si medicala ce studiaza mecanismele de aparare ale organismului impotriva germenilor patogeni si dereglarile acestor mecanisme. Ea se bazeaza pe mai multe constatari: orice organism poate recunoaste si tolera ceea ce ii apartine ca fiind propriu si poate recunoaste si respinge ceea ce ii este strain; recunoasterea, tolerarea si respingerea au loc prin mecanisme complexe ce fac sa intervina organe (timusul, ganglionii limfatici, splina, maduva osoasa), celule (macrofage, limfocite) si molecule (anticorpi, citokine). Organismul recunoaste orice substanta straina numita antigen, celulele Sistemului Imunitar intervin, distrugand-o sau secretand anticorpi impotriva ei. Acest proces se desfasoara in doi timpi:
- raspunsul imunitar al sistemului numit natural - care impiedica patrunderea germenilor si pe care ii ataca, daca trec de barierele exterioare ale organismului;
- raspunsul imunitar al sistemului numit de adaptare, care intervine in cazul esecului Sistemului Imunitar natural.
... mai ales ca in natura facem si miscare si ne bucuram de frumusetea Creatiei lui Dumnezeu, fiind mangaiati de ingerii Soarelui, Aerului si Apei.
Principalele puncte de absorbtie a pranei sunt:
• Terminatiile nervoase din fosele nazale
• Alveolele pulmonare
• Limba
• Pielea
Absorbtia de prana poate fi crescuta prin concentrare mentala, pentru ca mentalul poate dirija voluntar si constient absorbtia, stocarea si distributia pranei in corpul uman.
Prana circula prin corpul nostru printr-o retea de 72000 de "nadisuri" (canale sau tuburi), diferite de meridiane sau nervi. inteleptii spun ca fiecare nadis are trei straturi: sira, damani si nadi. La omul obisnuit, o multime de nadisuri nu sunt deschise energiei pranice, care astfel nu mai circula normal in organism. Aceasta datorita stilului de viata defectuos (alimentatie gresita, poluare, stres, lipsa de miscare, neglijarea sufletului si spiritului, etc). De aceea, pentru a asigura circulatia normala a pranei in organism sunt necesare dezintoxicarea fizica si psihica, reechilibrarea si armonizarea fiintei prin miscare, asane, tai chi, qi gong, rugaciune, meditatie, etc. Canalele principale (nadisurile) prin care circula prana, sunt: Sushumna, Ida si Pingala. Ida pleaca din nara stanga si Pingala din nara dreapta, traseele lor impletindu-se de o parte si de alta a Sushumnei (care este in interiorul maduvei spinarii), trecand prin principalele chakre. Canalul Sushumna face legatura intre Muladhara Chakra si Sahasrara Chakra. Maestrii au observat ca exista o perioada de doua ore cand o nara (corespunzand unui nadis) functioneaza la maximum si cealalta la minimum, producandu-se alternarea celor doua nari si doua nadisuri, in functie de starea de echilibru vital si de starea ficatului! Ida este nara lunara, racoritoare, in vreme ce Pingala este nara solara, incalzitoare. De aceea este recomandabil ca noaptea sa dormim pe partea stanga, pentru a putea respira in voie pe nara dreapta (Pingala)! Ideea ca dormind pe stanga afectam inima este gresita, deoarece inima ocupa o pozitie aproape centrala in torace. in pozitia culcat pe stanga se digera si hrana mai eficient, deoarece stomacul este sustinut mai bine.
Inainte de a prezenta cateva exercitii de respiratie prin care putem absorbi prana, sa spunem ca timpul principal al respiratiei este expirul, care trebuie sa fie cat mai lung si mai lent. Printr-un expir lung, avem sanse sa dam afara cat mai multe gaze toxice din plamani (aer rezidual), si inspirul se va produce firesc, nefortat.
Respiratia trebuie sa fie tot mai linistita si dulce, din ce in ce mai lenta, ramanand totusi profunda. Noi va trebui sa fim constienti de aerul care intra si iese, atentia pe respiratie fiind unul dintre primele exercitii de concentrare cu efecte benefice asupra echilibrarii si intaririi corpului. Pentru ca efectul exercitiilor de respiratie sa fie cat mai...
..."Ei, asta este natura umana. Totul serveste unui plan divin, si este in regula". Daca noi suntem binevoitori, ingaduitori si intelegatori, sansele ca evenimentele vietii sa ne provoace stres si dezechilibrarea Sistemului Imunitar sunt mult mai mici. Pentru ca practicand cele amintite, ne aliniem la un camp de constiinta si energie de nivel mai inalt decat cel al Neutralitatii, si anume cel al Bunavointei (nivel 310), care ne da putere si sanse mari de a ramane in Armonie.
Cand suntem pe nivelul Bunavointei, experimentam viata ca fiind binevoitoare. Mergem pe strada si vedem o multime de lucruri care demonstreaza aceasta bunavointa. De asemenea, credem ca Universul este prietenos si binevoitor, indiferent de ce avem si cat avem. La acest nivel, vedem lumea armonioasa, pozitiva si gata sa ne ajute.
Atunci cand apare o boala, in loc sa intram in auto-compatimire si ranchiuna fata de ea, in loc sa ne plangem de mila (atitudinea de "victima"), vom spune: "Ce incearca sa imi arate aceasta boala sau suferinta? Ce lectii am de invatat?"
Vom deveni interesati sa descoperim ce se ascunde sub boala si cum putem sa o vindecam printr-o intelegere mai profunda. Pentru asta avem nevoie de bunavointa si o minte deschisa. Bunavointa de a spune ca mintea vede ceva ce ii cere sa fie vazut pentru a fi vindecat. Pentru ca vindecarea corpului urmeaza vindecarii mintii Toate bolile fizice la care renuntam se vindeca datorita vindecarii formelor-gand din minte. Toate vindecarile sunt rezultatul bunavointei de a renunta la condamnarea de sine si a altora, la criticism, auto-compatimire, ura, vinovatie, rusine, frica, orgoliu, regret, ingrijorare, anxietate. Cand renuntam la cele de mai sus, se schimba campul energetic pe care ne situam, cu un camp care aduce vindecarea.
Cand spunem: "Nu mai cred ca am boala...", "Nu mai sunt subiectul acestei boli...", "Am puterea de a anula credintele de pana acum", incepem sa detinem puterea de a refuza si de a respinge. Putem continua cu "Am puterea de a refuza", "Nu sunt obligat sa cred in asta". Anuland credintele anterioare si afirmand: "Sunt o fiinta infinita, armonioasa si perfecta", ne cream alt program in minte, care va conduce la functionarea optima a Sistemului Imunitar, psihic si fizic, si implicit la vindecare.
In aceasta zona a atitudinii trebuie sa amintim ca perfectionismul este periculos pentru fiinta noastra, pentru ca el presupune competitia, comparatia, scopuri tot mai inalte de atins intr-o stare continua de stres, care perturba grav functionarea Sistemului Imunitar.
De asemenea, perfectionismul ne permite sa ii iertam pe altii, dar nu ne permite sa ne iertam pe noi insine, creand o intoleranta fata de propria noastra stare de a fi om intreg. Evident ca a fi intolerant si a condamna aceste lucruri in interiorul nostru, produce o vinovatie inconstienta legata de limitele personale omenesti.
Cele 24 de reguli pentru intarirea imunitatii:
1. Fiti buni cu dumneavoastra: adica, iubiti-va, iertati-va si ingrijiti-va.
2. Practicati periodic dezintoxicarea fizica (post, monodiete, sucuri naturale, ceaiuri, suplimente specifice pentru dezintoxicare)
3. Mancati pe cat posibil in sistemul 80-20 (80% alimente alcalinizante si 20% alimente acidifiante). Cat mai multe legume si fructe proaspete, daca se poate bio, din zona dumneavoastra (minimum 5 portii pe zi). Mancarea sa fie multicolora. Mestecati indelung (20-40 de ori). Rugati-va inainte si dupa masa, binecuvantati mancarea si pe cei care au contribuit la ea (tarani, comercianti, cei care au gatit-o). Aveti grija la combinarea corecta a alimentelor (vezi tabelul 2). Evitati mancarea "moarta", chimizata si procesata, alcoolul, tutunul, zaharul, cafeaua, margarina, carnea rosie, sucurile din comert, etc.
4. Folositi suplimente cu minerale, vitamine si probiotice, chiar daca sunteti sanatos, pentru prevenire si intarire.
5. Faceti neaparat miscare fizica, zilnic 30-60 minute. Aceasta stimuleaza sistemul limfatic, contribuie la arderea grasimilor si eliminarea toxinelor, si determina formarea de noi neuroni si retele neuronale in creier.
6. Dormiti 7-8 ore pe zi si invatati relaxarea, pentru a gestiona stresul. Gasiti-va pasiuni (hobby-uri) si practicati-le.
7. Practicati respiratia completa si ritmica, chiar si in mers (in natura este extrem de benefica). Nu uitati ca 70% din energia necesara functionarii organismului o luam prin respiratie din atmosfera.
8. Ascultati-va corpul. invatati sa intelegeti semnalele pe care vi le trimite, si luati masuri in consecinta. Este un semn al iubirii de sine, si cand va iubiti pe dumneavoastra insiva, Manipura chakra functioneaza optim, si organele dirijate de ea (ficat, vezica biliara, pancreas, stomac) la fel.
9. Folositi-va ratiunea si practicati cumpatarea (masura) in toate. Nu exagerati cu efortul, feriti-va de locuri si oameni cu vibratii joase, imbracati-va adecvat vremii si nu anotimpului, si evitati tiparul mental "Lasa ca merge si asa".
10. "Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii" (Solomon, Proverbe 4. 23)
11. Bucurati-va de viata, petreceti timp cu prietenii si cu cei dragi, luati partea pozitiva a...
Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2011
Si sa ne amintim mereu ca oricine se intoarce spre SINE, se intoarce catre Dumnezeu si obtine de la ACESTA tot ce-si doreste si este benefic pentru propria fiinta.
Cuprin :
Cuvant inainte... 7
CAPITOLUL 1
Ce este si cum functioneaza Sistemul Imunitar... 13
1. 1 - Definitii, parti componente, functionare... 15
1. 2 - Raspunsul Sistemului Imunitar natural (innascut)... 17
1. 3 - Raspunsul Sistemului Imunitar adaptativ... 21
1. 4 - Bolile autoimune... 25
1. 5 - Imunosenescenta... 26
1. 6 - Organele principale ale Sistemului Imunitar... 27
1. 6. 1. Intestinele... 27
1. 6. 2. Sistemul limfatic... 30
1. 6. 3. Maduva osoasa... 33
1. 6. 4. Timusul... 34
1. 6. 5. Splina... 36
1. 7 - Importanta bioterenului... 39
1. 7. 1. Intestinele... 40
1. 7. 2. Ficatul... 44
1. 7. 3. Rinichii... 48
1. 7. 4. Plamanii... 49
1. 7. 5. Pielea... 53
1. 8 - Cum putem stimula functionarea Sistemului Imunitar fizic... 55
1. 8. 1. Alimentatia... 55
1. 8. 2. Miscarea fizica... 70
1. 8. 3. Respiratia completa si ritmica... 75
CAPITOLUL 2
Consideratii despre Sistemul Imunitar psihic... 85
2. 1. Psiho-neuro-imunologia... 87
2. 2. Cum putem stimula si optimiza Sistemul Imunitar psihic... 95
2. 2. 1. Armonia... 95
2. 2. 2. Atitudinea... 129
2. 2. 3. Acceptarea... 137
CAPITOLUL 3
3. 1. Produse pentru intarirea Sistemului Imunitar fizic... 144
3. 2. Remedii si retete traditionale pentru intarirea Sistemului Imunitar fizic... 172
CAPITOLUL 4
Concluzii... 177
Bibliografie... 182
Fragment:
1. 1 - DEFINITII, PARTI COMPONENTE, FUNCTIONARE
De regula, cand se vorbeste despre Sistemul Imunitar, toata lumea se refera la corpul fizic. Din acest punct de vedere, Sistemul Imunitar este ansamblul organelor, celulelor, si substantelor care au rolul de a apara organismul impotriva microorganismelor capabile de a-l infecta (bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti).
Sistemul Imunitar este mijlocul defensiv fundamental de care dispunem impotriva bolilor. El poarta, de regula, un razboi tacut impotriva atacurilor si invaziilor constante pe care le desfasoara asupra trupului nostru microorganismele din mediul ambiant. Daca barierele noastre imunitare functioneaza la nivelul optim, cel mai probabil este sa nu observam nici un fel de simptome. Daca, insa, nu va simtiti bine, pe perioade lungi de timp, raciti repede, sunteti permanent obositi sau indispusi, asta inseamna ca Sistemul Imunitar al dumneavoastra nu functioneaza cum trebuie.
Un Sistem Imunitar sanatos, cu functionare optima, este absolut vital pentru o stare buna de sanatate. Este cheia procesului de vindecare de la cea mai mica zgarietura pana la cel mai complex virus. Chiar si procesul de imbatranire e asociat strans cu Sistemul Imunitar.
Un Sistem Imunitar slabit, dezechilibrat sau compromis, ne lasa vulnerabili in fata bolilor si suferintei si ne micsoreaza capacitatea de a ne vindeca cu adevarat si de a imbatrani firesc.
De Sistemul Imunitar se ocupa Imunologia, care este o specialitate biologica si medicala ce studiaza mecanismele de aparare ale organismului impotriva germenilor patogeni si dereglarile acestor mecanisme. Ea se bazeaza pe mai multe constatari: orice organism poate recunoaste si tolera ceea ce ii apartine ca fiind propriu si poate recunoaste si respinge ceea ce ii este strain; recunoasterea, tolerarea si respingerea au loc prin mecanisme complexe ce fac sa intervina organe (timusul, ganglionii limfatici, splina, maduva osoasa), celule (macrofage, limfocite) si molecule (anticorpi, citokine). Organismul recunoaste orice substanta straina numita antigen, celulele Sistemului Imunitar intervin, distrugand-o sau secretand anticorpi impotriva ei. Acest proces se desfasoara in doi timpi:
- raspunsul imunitar al sistemului numit natural - care impiedica patrunderea germenilor si pe care ii ataca, daca trec de barierele exterioare ale organismului;
- raspunsul imunitar al sistemului numit de adaptare, care intervine in cazul esecului Sistemului Imunitar natural.
... mai ales ca in natura facem si miscare si ne bucuram de frumusetea Creatiei lui Dumnezeu, fiind mangaiati de ingerii Soarelui, Aerului si Apei.
Principalele puncte de absorbtie a pranei sunt:
• Terminatiile nervoase din fosele nazale
• Alveolele pulmonare
• Limba
• Pielea
Absorbtia de prana poate fi crescuta prin concentrare mentala, pentru ca mentalul poate dirija voluntar si constient absorbtia, stocarea si distributia pranei in corpul uman.
Prana circula prin corpul nostru printr-o retea de 72000 de "nadisuri" (canale sau tuburi), diferite de meridiane sau nervi. inteleptii spun ca fiecare nadis are trei straturi: sira, damani si nadi. La omul obisnuit, o multime de nadisuri nu sunt deschise energiei pranice, care astfel nu mai circula normal in organism. Aceasta datorita stilului de viata defectuos (alimentatie gresita, poluare, stres, lipsa de miscare, neglijarea sufletului si spiritului, etc). De aceea, pentru a asigura circulatia normala a pranei in organism sunt necesare dezintoxicarea fizica si psihica, reechilibrarea si armonizarea fiintei prin miscare, asane, tai chi, qi gong, rugaciune, meditatie, etc. Canalele principale (nadisurile) prin care circula prana, sunt: Sushumna, Ida si Pingala. Ida pleaca din nara stanga si Pingala din nara dreapta, traseele lor impletindu-se de o parte si de alta a Sushumnei (care este in interiorul maduvei spinarii), trecand prin principalele chakre. Canalul Sushumna face legatura intre Muladhara Chakra si Sahasrara Chakra. Maestrii au observat ca exista o perioada de doua ore cand o nara (corespunzand unui nadis) functioneaza la maximum si cealalta la minimum, producandu-se alternarea celor doua nari si doua nadisuri, in functie de starea de echilibru vital si de starea ficatului! Ida este nara lunara, racoritoare, in vreme ce Pingala este nara solara, incalzitoare. De aceea este recomandabil ca noaptea sa dormim pe partea stanga, pentru a putea respira in voie pe nara dreapta (Pingala)! Ideea ca dormind pe stanga afectam inima este gresita, deoarece inima ocupa o pozitie aproape centrala in torace. in pozitia culcat pe stanga se digera si hrana mai eficient, deoarece stomacul este sustinut mai bine.
Inainte de a prezenta cateva exercitii de respiratie prin care putem absorbi prana, sa spunem ca timpul principal al respiratiei este expirul, care trebuie sa fie cat mai lung si mai lent. Printr-un expir lung, avem sanse sa dam afara cat mai multe gaze toxice din plamani (aer rezidual), si inspirul se va produce firesc, nefortat.
Respiratia trebuie sa fie tot mai linistita si dulce, din ce in ce mai lenta, ramanand totusi profunda. Noi va trebui sa fim constienti de aerul care intra si iese, atentia pe respiratie fiind unul dintre primele exercitii de concentrare cu efecte benefice asupra echilibrarii si intaririi corpului. Pentru ca efectul exercitiilor de respiratie sa fie cat mai...
..."Ei, asta este natura umana. Totul serveste unui plan divin, si este in regula". Daca noi suntem binevoitori, ingaduitori si intelegatori, sansele ca evenimentele vietii sa ne provoace stres si dezechilibrarea Sistemului Imunitar sunt mult mai mici. Pentru ca practicand cele amintite, ne aliniem la un camp de constiinta si energie de nivel mai inalt decat cel al Neutralitatii, si anume cel al Bunavointei (nivel 310), care ne da putere si sanse mari de a ramane in Armonie.
Cand suntem pe nivelul Bunavointei, experimentam viata ca fiind binevoitoare. Mergem pe strada si vedem o multime de lucruri care demonstreaza aceasta bunavointa. De asemenea, credem ca Universul este prietenos si binevoitor, indiferent de ce avem si cat avem. La acest nivel, vedem lumea armonioasa, pozitiva si gata sa ne ajute.
Atunci cand apare o boala, in loc sa intram in auto-compatimire si ranchiuna fata de ea, in loc sa ne plangem de mila (atitudinea de "victima"), vom spune: "Ce incearca sa imi arate aceasta boala sau suferinta? Ce lectii am de invatat?"
Vom deveni interesati sa descoperim ce se ascunde sub boala si cum putem sa o vindecam printr-o intelegere mai profunda. Pentru asta avem nevoie de bunavointa si o minte deschisa. Bunavointa de a spune ca mintea vede ceva ce ii cere sa fie vazut pentru a fi vindecat. Pentru ca vindecarea corpului urmeaza vindecarii mintii Toate bolile fizice la care renuntam se vindeca datorita vindecarii formelor-gand din minte. Toate vindecarile sunt rezultatul bunavointei de a renunta la condamnarea de sine si a altora, la criticism, auto-compatimire, ura, vinovatie, rusine, frica, orgoliu, regret, ingrijorare, anxietate. Cand renuntam la cele de mai sus, se schimba campul energetic pe care ne situam, cu un camp care aduce vindecarea.
Cand spunem: "Nu mai cred ca am boala...", "Nu mai sunt subiectul acestei boli...", "Am puterea de a anula credintele de pana acum", incepem sa detinem puterea de a refuza si de a respinge. Putem continua cu "Am puterea de a refuza", "Nu sunt obligat sa cred in asta". Anuland credintele anterioare si afirmand: "Sunt o fiinta infinita, armonioasa si perfecta", ne cream alt program in minte, care va conduce la functionarea optima a Sistemului Imunitar, psihic si fizic, si implicit la vindecare.
In aceasta zona a atitudinii trebuie sa amintim ca perfectionismul este periculos pentru fiinta noastra, pentru ca el presupune competitia, comparatia, scopuri tot mai inalte de atins intr-o stare continua de stres, care perturba grav functionarea Sistemului Imunitar.
De asemenea, perfectionismul ne permite sa ii iertam pe altii, dar nu ne permite sa ne iertam pe noi insine, creand o intoleranta fata de propria noastra stare de a fi om intreg. Evident ca a fi intolerant si a condamna aceste lucruri in interiorul nostru, produce o vinovatie inconstienta legata de limitele personale omenesti.
Cele 24 de reguli pentru intarirea imunitatii:
1. Fiti buni cu dumneavoastra: adica, iubiti-va, iertati-va si ingrijiti-va.
2. Practicati periodic dezintoxicarea fizica (post, monodiete, sucuri naturale, ceaiuri, suplimente specifice pentru dezintoxicare)
3. Mancati pe cat posibil in sistemul 80-20 (80% alimente alcalinizante si 20% alimente acidifiante). Cat mai multe legume si fructe proaspete, daca se poate bio, din zona dumneavoastra (minimum 5 portii pe zi). Mancarea sa fie multicolora. Mestecati indelung (20-40 de ori). Rugati-va inainte si dupa masa, binecuvantati mancarea si pe cei care au contribuit la ea (tarani, comercianti, cei care au gatit-o). Aveti grija la combinarea corecta a alimentelor (vezi tabelul 2). Evitati mancarea "moarta", chimizata si procesata, alcoolul, tutunul, zaharul, cafeaua, margarina, carnea rosie, sucurile din comert, etc.
4. Folositi suplimente cu minerale, vitamine si probiotice, chiar daca sunteti sanatos, pentru prevenire si intarire.
5. Faceti neaparat miscare fizica, zilnic 30-60 minute. Aceasta stimuleaza sistemul limfatic, contribuie la arderea grasimilor si eliminarea toxinelor, si determina formarea de noi neuroni si retele neuronale in creier.
6. Dormiti 7-8 ore pe zi si invatati relaxarea, pentru a gestiona stresul. Gasiti-va pasiuni (hobby-uri) si practicati-le.
7. Practicati respiratia completa si ritmica, chiar si in mers (in natura este extrem de benefica). Nu uitati ca 70% din energia necesara functionarii organismului o luam prin respiratie din atmosfera.
8. Ascultati-va corpul. invatati sa intelegeti semnalele pe care vi le trimite, si luati masuri in consecinta. Este un semn al iubirii de sine, si cand va iubiti pe dumneavoastra insiva, Manipura chakra functioneaza optim, si organele dirijate de ea (ficat, vezica biliara, pancreas, stomac) la fel.
9. Folositi-va ratiunea si practicati cumpatarea (masura) in toate. Nu exagerati cu efortul, feriti-va de locuri si oameni cu vibratii joase, imbracati-va adecvat vremii si nu anotimpului, si evitati tiparul mental "Lasa ca merge si asa".
10. "Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii" (Solomon, Proverbe 4. 23)
11. Bucurati-va de viata, petreceti timp cu prietenii si cu cei dragi, luati partea pozitiva a...
Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2011
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Promoţii
-- 34,36 leiPRP: 39,95 lei
- 45,00 leiPRP: 50,00 lei
- 23,63 leiPRP: 26,25 lei
OPINIA CITITORILOR