Stat, majoritate si minoritate nationala in Romania

PRP: 34,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 30,60 lei
Diferență: 3,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Volumul lui Adrian Ivan abordeaza o problematica complexa, la fel ca si epoca, care necesita inca minutioase anchete asupra celor mai diverse aspecte. Este tocmai ceea ce se incearca acum, in speranta ca accesul la un corpus suplimentar de documente va dezvolta apetitul mai multor cercetatori spre a colecta si publica cat mai multe tomuri de marturii arhivistice, ca modalitate indis-pensabila de a genera un plus de intelegere si contextualizare a existentei tuturor comunitatilor etnice din spatiul transilvan intre cele doua razboaie mondiale.” (Lucian Nastasa, Academia Romana)


Continut:
1 Statul: teorie si practica in secolele XIX-XX

2Problema minoritatilor

3Problema exproprierilor din Romania. Cazul maghiarilor si germanilor din Transilvania (1919-1930)

4 Problemele invatamantului si raporturile intre stat si minoritatile maghiara si germana din Transilvania (1919-1930)


Despre autor:
Adrian Ivan este profesor universitar doctor la Catedra de Istorie Contemporana si Relatii Internationale a Facultatii de Istorie si Filozofie din Universitatea Babes-Bolyai si presedinte al Comisiei de Stiinte sociale, politice si ale comunicarii din cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). Conduce, in calitatea de director,„Centrul Altiero Spinelli de Studiere a Organizarii Europene” - institut de cercetare asupra guvernantei europene, precum si Departamentul de StudiiInternationale al  U. B. B. Cercetarile sale s-au desfasurat extensiv in campul constructiei europene, fiind autor unic a peste cinci lucrari de referinta pentru aceasta disciplina si coordonator a inca sapte. Adrian Ivan este de asemenea director al programului de Studii de Securitate, la nivel licenta si masteratdin Universitatea Babes-Bolyai. Adrian Ivan este de asemenea director al Scolii doctorale de Relatii Internationale si Studii Europene al UBB.



Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 340

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1379 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.