Terapia cognitiv comportamentala si tulburarile de comportament alimentar (editie de buzunar)

PRP: 37,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,30 lei
Diferență: 3,70 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Realizata intr-un format mai mic, cartea este o resursa practica valoroasa pentru clinician. Prezinta cea mai moderna metoda de tratament pentru tulburarile de comportament alimentar si detaliaza intregul proces terapeutic, din momentul in care terapeutul isi intalneste pacientul si pana la fixarea controalelor periodice de dupa incheierea terapiei.

 

Cartea utilizeaza cea mai moderna metoda de tratament pentru tulburarile de comportament alimentar. Detaliaza intregul proces terapeutic, din momentul in care terapeutul isi intalneste pacientul si pana la fixarea controalelor periodice de dupa incheierea terapiei.

 

Autorul cartii, Christopher G. Fairburn, este cercetator, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford, specialist recunoscut la nivel mondial in domeniul tulburarilor de comportament alimentar, membru asociat al Academiei de Stiinte Medicale din Anglia, Guvernator al Trustului Wellcome, cea mai mare fundatie internationala de cercetare biomedicala.

*

TEMELE ABORDATE:

Preocupari privind conformatia fizica, controlul siluetei, perceptia de sine ca fiind prea gras si tiparele mentale

Restrictia consumului alimentar, reguli de dieta si controlul alimentatiei

Evenimente, dispozitie afectiva si alimentatie

Greutate scazuta si subnutritie

Perfectionismul clinic, stima de sine scazuta si problemele de natura interpersonala

Pacientul internat, pacientul cu spitalizare de zi si doua forme de TCC-O administrata ambulatoriu

„Cazuri complexe” si comorbiditate

*

Cuprins

Capitolul 2 descrie psihopatologia tulburarilor de comportament alimentar. Este adoptata perspectiva transdiagnostica, in felul acesta oferindu-se justificarea abordarii tratamentului transdiagnostic. De asemenea, este descrisa teoria cognitiv-comportamentala care sustine strategiile si procedurile caracteristice TCC-O. Capitolul 3 cuprinde o prezentare generala a TCC-O. Aici sunt conturate strategia si structura TCC-O, precum si modul in care aceasta se deosebeste de alte forme ale TCC. Capitolul subliniaza si unele aspecte legate de implementarea tratamentului. Capitolul 4 se refera la evaluarea pacientilor si la modul in care trebuie pregatiti pentru tratament. De asemenea, abordeaza problema managementului medical al pacientilor din perspectiva terapeutilor care nu au o pregatire medicala. Capitolele 5-12 ofera detalii legate de implementarea principalei forme „focalizate” a TCC-O. Capitolele 13-16 descriu diverse adaptari ale TCC-O, inclusiv versiunea sa „extinsa”, folosirea sa in lucrul cu adolescentii, in conditii de internare, doua forme de terapie TCC-O ambulatorie (TCC-O ambulatorie intensiva si TCC-O de grup), precum si TCC-O pentru „cazuri complexe”. Anexele A-C ofera cele mai recente versiuni ale unor instrumente de evaluare: Evaluarea tulburarilor de comportament alimentar 16.0 (Eating Disorder Examination - EDE 16.0), Chestionarul de evaluare a tulburarilor de comportament alimentar 6.0 (Eating Disorder Examination Questionnaire - EDE-Q 6.0) si Chestionarul de evaluare a deficitului clinic 3.0 (Clinical Impairment Assessment Questionnaire - CIA 3.0).

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.2206 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.