Verbul ca fotografie. Disidente culturale si comentarii politice

PRP: 23,12 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 17,34 lei
Diferență: 5,78 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

„De ce citim cu atata placere si interes articolele lui Mihail Neamtu? Pentru ca descoperim in scrisul sau pe cineva care a intrat in lumea jurnalismului cu temele facute. Intre doua drumuri la biblioteca si sala de curs, Mihail Neamtu impartaseste cu cititorii gandurile sale despre evenimentele, personajele si problemele din prim-planul momentului. Avem de-a face cu unul dintre acei rari autori romani de opinii si comentarii care isi cunosc secretul profesiei: cititul si studiul primeaza, iar actul de a scrie si a publica este doar o externa-litate ce decurge firesc din ele.“

Dragos Paul Aligica
Hudson Institute, Washington, D.C.

„Mihail Neamtu este un neobosit si, intr-adevar, original filosof si intelectual public, inzestrat cu o cultura profunda si o vocatie de polimat. La toate acestea se adauga un talent extraordinar pentru scriitura eleganta, precisa si elocventa. Din cartile sale am invatat multe despre radacinile religioase ale civilizatiei europene si despre teologiile politice moderne. In cadrul dezbaterilor privind experienta totalitara, vocea lui Mihail Neamtu a reprezentat mereu civilitatea si echilibrul empatic. Intr-un an critic pentru Romania, salut calduros aceasta noua si importanta aparitie editoriala.“

Vladimir Tismaneanu,
University of Maryland, College Park

MIHAIL NEAMTU (n. 16 aprilie 1978) este doctor in teologie si studii religioase al Universitatii din Londra (King’s College, 2008). Master of arts in patristica la Universitatea din Durham (2002), Marea Britanie. Licentiat in filosofie (2000) si teologie ortodoxa (2005) al Universitatii„Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca. Bursier la Colegiul Noua Europa din Bucuresti in perioada octombrie 2005–iulie 2007. Stagii de cercetare: Universitatea„Ludwig Maximilians“ din München, Russell Kirk Center (Michigan, SUA) si Woodrow Wilson Center (Washington, DC). Membru in consiliul academic al Institutului de Studii Populare si senior fellow la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. Cercetator-asociat in cadrul proiectului Monumenta Linguae Daco-romanorum (Universi­tatea„Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi / Albert-Ludwigs-Universität din Freiburg im Breisgau).
A mai publicat: Gramatica Ortodoxiei. Traditia dupa modernitate (Ed. Polirom, Iasi, 2007), Premiul revistei Cuvantul pentru Cartea Anului, Sectiu­nea„Istoria ideilor si istoria mentalitatilor“; Bufnita din daramaturi. Insomnii teologice in Romania post-comunista (Ed. Polirom, Iasi, 2008, editia a II-a, revazuta si adaugita); Povara libertatii. Antiteze, paradigme si biografii moderne (Ed. Polirom, Iasi, 2009); Elegii conservatoare. Reflectii est-europene despre religie si societate (Ed. Eikon, Cluj-Napoca, 2009).
Impreuna cu Bogdan Tataru-Cazaban a coordonat volumele O filozofie a intervalului. In Honorem Andrei Plesu (Ed. Humanitas, Bucuresti, 2009) si Memory, Humanity, and Meaning. Essays in honor of Andrei Plesu’s sixtieth anniversary, offered by NEC alumni& friends (Zeta Books, Bucuresti, 2009). A tradus in limba romana mai multi filosofi si teologi contemporani: Andrew Louth, Jean-Luc Marion, John Behr, Hugo Tristram Engelhardt Jr., David Bentley Hart. A scris in ultimii ani pentru numeroase volume colective si periodice din tara si din strainatate (Pro Ecclesia, St. Vladimir’s Theological Quarterly, Chora, Studia Phaenomenologica, Archaeus, Studia Politica etc.).
Titular al rubricii„Antiteze“ din revista Idei in Dialog din noiembrie 2007 pana in prezent. Intre aprilie 2007 si martie 2009 a fost comentator-invitat la ziarul Cotidianul. Alte colaborari publicistice: Hotnews.Ro, Dilema Veche, revista 22, Foreign-Policy Romania.

Autor: Mihail Neamtu
Anul aparitiei: 2009
Numar pagini: 278
Format: 13×20 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0783 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.